RECOMANACIONS

EL NOM DEL VENT

TÍTOL: El nom del vent

ESCRIPTOR: Patrick Rothfuss. (és un escriptor estatunidenc de gènere fantàstic. A més és professor de literatura i filologia anglesa a la universitat de Wisconsin)

TRADUCTOR: Neus Nueno Cobas

EDITORIAL: Rosa dels vents

NÚMERO DE PÀGINES: 875

SAGA: Crònica de l’assassí de reis (primer llibre)

ANY DE PUBLICACIÓ: va ser traduïda al català el 2011

GÈNERE: Fantasia

SINOPSI

L’obra narra la història del Kvothe. Una història que, a causa de rumors i conjectures, s’ha anat deformant fins a acabar convertint a en Kvothe en un personatge llegendari que tothom creu mort.

En Kvothe, fent servir el nom de Kote per ocultar la seva veritable identitat, treballa d’hostaler a una apartada posada anomenada Pedra Fita, acompanyat del seu deixeble Bast. A causa de la insistència de Devan Lochees, conegut com a “Cronista”, Kvothe acaba explicant per primera vegada la veritable història que només ell coneix, amb algunes condicions: que el Cronista redacti el que ell diu exactament i que li deixi tres dies per fer-ho (ja que diu que és el que trigarà).

El Nom del Vent constitueix el primer dels tres dies en què Kvothe explica la seva història. Comença explicant els anys de la seva infància com a membre d’una família d’artistes itinerants (els RUH) formada per músics, actors, acròbates i joglars. Va créixer rodejat d’aquests, fet pel qual va adquirir grans habilitats musicals i teatrals. Els Ruh viatgen de ciutat en ciutat fent espectacles, sota la protecció d’un noble reconegut. Un dia, en una de les ciutats per on passa la companyia, coneix a l’Abenthy, un mag i arcanista, al qual, a causa de diferents successos, convida a viatjar amb la seva família. Aquest descobreix en Kvothe un talent natural i decideix convertir-se en el seu primer mestre. Poc després que l’Abenthy marxi, passa un fet important que porta al Kvothe a la gran metròpolis de Tarbean on haurà de suportar dures condicions per poder sobreviure ell sol. Anys més tard decideix fer-li un gir a la seva vida i complir el seu somni d’anar a la Universitat.

OPINIÓ

Personalment el llibre m’ha agradat molt i, tot i ser bastant llarg, no se m’ha fet gens pesat. Tot el contrari, l’argument m’ha tingut enganxada des de gairebé el principi del llibre fins al final. En conclusió, El nom del vent és una obra que sens dubte recomanaria a qualsevol persona que estigui interessada a descobrir un nou món fantàstic i conèixer els increïbles personatges que habiten en ell.

Noa Jiménez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *