Portada, RECOMANACIONS

GRANS DONES, GRANS HISTÒRIES

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’equip del diari digital hem seleccionat alguns títols de pel·lícules i llibres per a commemorar aquest dia.

Tot i els grans avenços encara queden reptes al davant, per això, el món de la cultura també cal bolcar-lo en aquestes reivindicacions.

PEL·LÍCULES

Hidden Figures (figuras ocultas):

Aquesta cinta nominada a l’Oscar relata la història d’un grup de dones afroamericanes fonamentals per al desenvolupament del programa especial de la NASA. Als inicis del programa no existia cap protocol per incloure les dones al programa i van haver de passar anys abans que poguessin ser reconegudes per la seva feina.

On the basis of sex (Per raó de sexe):

Ruth Bader Ginsburg és una jove advocada i mare de família. La Ruth, al costat del seu marit, l’advocat Martin Ginsburg, va canviar el curs de la història amb un singular cas sobre discriminació de gènere que va obrir el camí per a la igualtat als tribunals.

LLIBRES:

Contes de bona nit per a nenes rebels:

Aquest llibre bàsicament narra la vida de cent dones extraordinàries i valentes, científiques, astronautes, jutgesses, pintores, xefs… Aquestes són cent exemples de determinació i audàcia. A més a més conté il·lustracions molt elaborades d’uns seixanta artistes de tot el món. L’objectiu d’aquest llibre és que les nenes d’arreu sàpiguen que poden ser tot allò que vulguin ser.

Mossegar la poma, la revolució serà feminista o no serà (Leticia Dolera): 

Aquest llibre l’autora parla del moviment feminista com un descobriment i com a teoria política i filosòfica. El que ha procurat la Leticia és convidar a les dones a què s’apoderin de la seva vida i el seu destí (el que volen fer i el que no). Assegura que a cadascú li pertanyen els seus propis somnis, i que òbviament no hi ha cap persona superior.

Memòries d’una salvatge, Bebi Fernández:

K té 19 anys i una vida una mica peculiar. Quan el seu pare és assassinat en una venjança, es veu obligada a compaginar els seus estudis amb un treball molt poc convencional: el de recepcionista i noia dels encàrrecs en un local d’altern clandestí. Sota l’amenaça dels proxenetes i l’asfíxia del deute, viurà de prop els horrors que comporta el sistema del tràfic de dones. L’experiència la portarà a gestar una metamorfosi que marcarà el pas de l’adolescència a l’edat adulta.

Les dones que coneix allà i la violència al món criminal -que també sentirà ella mateixa- farà que comenci a pensar a defensar-se. Per això acudirà al club de boxa del Ram, un noi a qui la violència de gènere també ha marcat la vida. Tot i les cuirasses que tots dos porten, la curiositat d’ell el portarà a interessar-se i preocupar-se fins a fer-la pensar que potser sí que hi hagi homes que estimen les dones. Però un desafortunat succés farà que els llums de neó comencin a parpellejar.

Laia Salamó i Noa Jiménez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *