ESO, INTERÈS, Portada

PROJECTE SHOÁ

Fa uns dies, els alumnes de 3r d’ESO van gaudir d’una xerrada proporcionada per dues noies del projecte Shoá. 

Projecte Shoá és una organització uruguaiana fundada el 2009 per joves uruguaians, el seu objectiu l’objectiu és transmetre la història de l’holocaust jueu als joves i convidar a reflexionar junts sobre el nostre impacte en el futur de la societat.

Les dues van fer una xerrada reflexiva i explicativa sobre la situació dels jueus a la segona guerra mundial. Els alumnes van visualitzar una entrevista d’un supervivent jueu, que explica la seva experiència durant tota la guerra. Van ser uns moments impactants per a molts. 

Van escoltar i reflexionar sobre els diferents rols a l’holocaust jueu, i les noies van remarcar un paper molt impactent: els observadors. Aquelles persones que no van fer-hi res, ja que no els hi passava res si no actuaven. Després, van fer la comparació de l’holocaust jueu amb el bullyng actual a les escoles, on també destaca el paper dels observadors, que senzillament permeten que l’acte segueixi i no s’oposen a l’agresor. 

Va ser una xerrada per reflexionar tant sobre la situació actual del racisme i el bullyng, com per pensar les coses horribles que van fer els éssers humans passats.

Max Dalmau i Ariadna Ruiz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *