Portada

Cotxes elèctrics, són el futur?

Avui en dia molta gent es fa aquesta pregunta: elèctric, híbrids o de combustió? Intentarem respondre la pregunta.

Primer hauríem de saber:

Què són els cotxes híbrids?

Els cotxes híbrids són la combinació entre un motor de combustió tradicional i una bateria elèctrica. Tots dos motors treballen en conjunt, mentre que el de combustió interna treballa amb gasolina, l’elèctric carrega la seva bateria amb la fricció dels frens, i ajuda a reduir el consum de combustible.

Què són els cotxes elèctrics?

Un cotxe elèctric, o bé vehicle elèctric, és —en termes comercials populars— un cotxe que es mou propulsat únicament amb un motor elèctric i que utilitza energia elèctrica emmagatzemada en piles de combustible o en bateries.

Les principals marques d’elèctrics són: Tesla, que controla un 21% del mercat seguit de BMW (7%), Volkswagen (7%); Volvo, Renault, Hyundai, BYD, Kia, Audi, les 6 amb un 4% cada una; seguides de Peugeot i Mercedes les dues amb un 3%. I el model més venut és el Tesla Model 3 amb 149.000 vendes el primer semestre del 2020.

El model 3 de Tesla

Per tant un de cada cinc cotxes elèctrics venuts a tot el món d’electrificats (elèctrics i híbrids endollables) durant el primer semestre de l’any actual, és de la marca Tesla segons dades de IHS Markit.

Segons ‘LES PREVISIONS DEL MINISTRE D’INDÚSTRIA ‘, assegura que en el 2019 el percentatge de vendes de cotxes elèctrics, només era de l’1,39%, mentre que asseguren que hauran d’esperar una dècada (fins al 2030) perquè l’1,39% sigui un 100%. A més per arribar a aquest 100% es necessitarà una inversió en la infraestructura molt gran. A Espanya la majoria de la gent viu en pisos, molts sense pàrquing i els que en tenen haurien de fer una inversió gran per habilitar la càrrega elèctrica a la seva plaça. A part de la despesa particular també es necessitarien més punts de càrrega públics per un ús eficient de cotxes elèctrics, ja que aquests no tenen tanta autonomia com un cotxe alimentat amb gasolina. A més, Espanya, és un país deficitari en energia, és a dir que consumim més energia de la que produïm.

Per tant, sí, creiem que els elèctrics són el futur. Però encara es necessitarien molts canvis en la infraestructura perquè el seu ús sigui rendible i fàcil, per això són el futur i no el present.

Si ús interessa Tesla aquí us deixem un enllaç per mirar totes les gammes i qualitats dels cotxes elèctrics de la marca. Tesla.

Alex Rodríguez, Hugo Sánchez, Pau Fernández i Armand Roca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *