ESPORTS

Qui és el millor jugador de la història de la NBA? I de l’actualitat?

Des de fa molt temps, els fanàtics de l’NBA s’han preguntat una cosa: qui és el millor jugador de l’NBA de la història i del moment. Tots tenen diferents opinions, però qui és el millor segons les estadístiques?

Comencem parlant del top 10 de la història segons les estadístiques. La gran majoria, pensem que és, Lebron James, Michael Jordan o Kobe Bryant que sempre han sigut els que han nomenat quan parlem de qui és el millor. La realitat mostra que el millor jugador segons les estadístiques és Wilt Chamberlain, amb un total de 30,1 punts per partit, 22,9 rebots per partit i 4,4 assistències. Ha guanyat un total de 2 anells de l’NBA, és el 7è anotador de la història amb un total de 31.419 punts i ha guanyat 4 cops el MVP de la temporada regular. Entre molts més èxits ,el segueixen com a top 2 Lebron James, en el top 3 tenim a Bill Russell, en el top 4 tenim a Michael Jordan, després: Larry Bird, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’neal, Kobe Bryant i al número 10 Tim Duncan.

Segons l’opinió de 120 jugadors de l’NBA que van decidir participar en una votació, Els resultats van dir que Michael Jordan amb un 73% de vots va ser el guanyador, el seguien Lebron James amb un 11,9% dels vots i Kobe Bryant amb un 10.6%, la resta dels jugadors van votar a Kareem Abdul-Jabbar amb un 1,7%, també Magic Johnson, Kevin Durant i Allen Iverson tots ells amb un 1% dels vots.

Després de parlar dels històrics anem a parlar dels actuals. Segurament tothom pensaria que és Lebron James i en aquest cas tenim raó. Lebron James amb un total de 27,1 punts per partit, 7,4 rebots i 7,4 assistències. Porta 17 temporades a l’NBA, ha guanyat 4 anells i 4 MVP de les finals, de la temporada regular té també 4 trofeus, és el 3r màxim anotador de la història amb 34.241 punts.

Segons l’opinió d’ESPN (una cadena esportiva dels Estats Units) el millor és Lebron James seguit per Giannis Antetokounmpo pel segon lloc, Kevin Durant en tercer lloc, Kawhi Leonard en quart lloc i Stephen Curry en últim lloc.

En definitiva hem pogut comprovar que Wilt Chamberline és el millor jugador de la història respecte a estadístiques. Pel que fa a l’opinió de la gent i de jugadors professionals es Michael Jordan. També hem pogut veure que l’NBA ja no és el que era, perquè de jugadors actuals només hi ha un en el TOP històric.

Xavi Cervera, Adrià Carrillo i Pep Honorato

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *