CIÈNCIA

La colonització de Mart

L’empresari Elon Musk ho té ben clar, Mart és el futur.

L’empresa SpaceX vol començar a construir una ciutat a Mart d’aquí a dos anys (2022) i colonitzar el planeta vermell durant aquesta dècada. El coet encarregat de dur a terme aquesta funció serà el BFR (big fuking roket) un coet que a diferència dels actuals s’ha de poder reutilitzar al 100%, reduint així el cost de les expedicions següents. Aquest coet comptarà amb quaranta cabines de passatgers amb capacitat per cinc persones cada una (un total de 200 persones), tot i que només hi pujaran a bord la meitat. Aquest coet utilitzarà un combustible de metà i oxigen, per tant que no emetrà CO₂.

Però què és SpaceX? Tots coneixem a Elon Musk i Tesla, però a la majoria de SpaceX només en coneixem el nom. De fet hem fet un qüestionari i la majoria de vosaltres heu respost que no en sabíeu res d’aquesta empresa. Doncs sapigueu que Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) és un fabricant nord-americà de serveis aeroespacials i una companyia de serveis de transport espacial que va ser fundada el 2002 per Elon Musk amb l’objectiu de reduir els costos de transport especial i permetre la colonització de Mart.

Alguns altres projectes d’aquesta empresa també son viatjar ràpidament d’un punt del planeta a un altre amb un màxim de 60 minuts. Aquests viatges es faran possibles gràcies al coet que ja us hem mencionat abans el BFR. A més a més, el preu d’aquests viatges es preveuen que seran bastant semblant al d’un vol d’avió regular.

Ja per acabar, podem dir que Elon Musk té un bon ventall d’idees sota la màniga que esperem descobrir d’aquí ben poc.

Oriol León, Unai Nuñez, Albert Ferrer i Jan Mas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *