CIÈNCIA, MEDI AMBIENT, Portada

COM AFECTA EL CREIXENT TRÀNSIT MARÍTIM A LA FAUNA DE L’ÀRTIC

L’Àrtic és la llar de moltes espècies animals emblemàtiques, com l’os polar, les belugues i les morses. I com molts de nosaltres sabem, aquesta zona és coneguda, amb raó, pel seu procés actual de desaparició. Aquest territori s’ha vist afectat a causa de la pujada de les temperatures, i, per tant, està patint canvis mediambientals molt notables.

El retrocés de la capa de gel marí a l’Àrtic està amenaçant a convertir zones intransitables en importants i renoueres rutes comercials.

Un estudi dut a terme per la universitat de Washington i la d’Alaska Fairbanks, va analitzar i publicar els impactes d’aquests canvis per als mamífers marins. Van assegurar que el Nerval és la criatura més vulnerable a les pertorbacions creades pel tràfic marí. El que s’ha demostrat és que probablement l’os polar és l’únic animal polar que no es veu afectat directament, ja que és principalment terrestre.

Per tant, rutes claus per als animals migratoris seran probablement escenaris de complexos conflictes entre la població humana i la natura.

Laia Salamó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *