ARTICLES D'OPINIÓ, Portada, SALUT

LA OBLIGACIÓ NO ÉS UNA SOLUCIÓ

Sens dubte la situació mundial actual és excepcional, fet que ha portat a l’aparició de mesures extremes. Ens hem vist obligats a modificar el nostre dia a dia, ara bé, es pot obligar la gent a vacunar-se? Personalment opino que seria un error, però està clar que hi ha persones que s’ho han arribat a plantejar, com el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que ha proposat un canvi en la llei per fer que la vacuna contra el coronavirus sigui obligatòria.

Sens dubte l’eficàcia de les vacunes que ja estan en fases més avançades està quedant demostrada. Doctors com l’Antoni Trilla defensen que aquestes estan resultant més eficaces del que pensaven i ell mateix assegura que “les xifres demostren que les vacunes són segures, i que la immunitat podria durar més del que ens esperàvem”.

Així i tot, existeix una part de la població que segueix sense voler vacunar-se, ja que ho consideren més perjudicial per a la salut que beneficiós. Això deriva de la mancança de coneixement o de la por que s’infonen ells mateixos focalitzant-se en un cas d’entre milers que ha esdevingut perjudicial.

Al llarg de la història podem comprovar que la imposició d’alguna cosa sobre un grup de gent acaba fent sorgir l’odi d’aquests. Per tant, considero que si s’acaba obligant a tothom a vacunar-se, a la llarga l’oposició no farà més que incrementar. En tot cas, el que s’hauria d’intentar és convèncer a aquestes persones i sobretot aconseguir que s’informin correctament, escoltin les opinions dels científics, doctors, personal sanitari…  i se’n refiïn del que diuen.

Noa Jiménez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *