CIÈNCIA, CULTURA

L’HELICÒPTER INGENUITY JA VOLA A MART

El 19 d’abril, l’helicòpter Ingenuity va arribar a Mart aconseguint així elevar-se en l’aire. Per primera vegada, la NASA va aconseguir portar a cap un vol controlat a la superfície d’un altre planeta. L’agència va rebre les dades unes 3 hores després que arribés l’aeronau al planeta vermell.  Aquest helicòpter el van enviar a Mart amb l’única missió de provar si es pot fer volar un aparell a un altre planeta. La seva tasca va ser tot un èxit per la història de la humanitat. L’objectiu d’aquest aparell era elevar-se 3 metres sobre el terra durant 30 segons. El Perseverance, el rover que va arribar a Mart el 18 de febrer, va gravar la missió de l’Ingenuity mostrant-lo en acció. 

Aquesta aeronau pesa 1,8 quilograms i elevar-lo des de la Terra, és fàcil, però a Mart no, ja que l’atmosfera del planeta té una densitat de menys d’un 1% comparada amb la Terra. Les aspes del dron van haver de girar entre 2.000 i 3.000 revolucions per minut per així poder-se enlairar. La NASA no podia controlar l’helicòpter perquè les comunicacions amb la Terra eren d’uns 11 minuts de retard.

El dron té planificat fer cinc vols més al Planeta Vermell i és capaç de fer 50 metres de recorregut durant 90 segons i elevar-se quasi 5 metres. 

Tot aquest procés ha sigut un èxit per la NASA i és tot un progrés per la recerca del planeta per poder enviar més rovers per l’exploració marciana.

Marta Castany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *