CULTURA, INTERÈS

EUROVISIÓN 2021: ES PROCLAMEN GUANYADORS ELS ITALIANS

El passat dissabte 22 de maig es va celebrar a Rotterdam, als Països Baixos, la final de la 64 ena edició del Festival d’Eurovisió.

Itàlia es va proclamar guanyadora amb el grup Måneskin, un grup de rock. Amb la cançó “Zitti E Buoni” han aconseguit la tercera victòria d’Itàlia en aquest certamen. 

Van aconseguir un total de 524 punts a la final superant a França (499 punts), Suïssa (432 punts), Islàndia (378 punts) i Ucraïna (364), que varen completar el Top 5 de la classificació.

Blas Cantó, el representant del nostre País, Espanya va aconseguir la 24a posició amb un total de 6 punts. Van ser els jurats professionals de Bulgària (4 punts) i del Regne Unit (2) que van atorgar els únics punts cap a l’actuació d’en Blas. 

Måneskin és un grup format pel Damiano (el vocalista), la Victòria (la baixista), el Thomas (el guitarrista) i l’Ethan (el percussionista). Van fundar el grup durant l’any 2015, tot i que es varen conèixer abans a  l’institut. El nom de Måneskin prové de la paraula “llum de lluna” del danès, ja que la baixista es originaria d’aquest país escandinau.

La cançó guanyadora “Zitti E Buoni”, significa literalment: Calla i sigues bo. I va ser abans del Festival d’Eurovisió, la guanyadora del 71 festival de la cançó italiana de Sanremo.

Laia Salamó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *