Portada

UN VOLCÀ ACTIU


Després de 50 anys inactiu, el volcà situat a la zona de Cumbre vieja de l’illa de Palma (una de les vuit Illes Canàries) va entrar en erupció durant la tarda del diumenge, més concretament a les 15:12 hora local.

Durant aquests dies s’ha pogut observar com el magma d’aquest volcà enguillia els habitatges de diferents barris de l’Illa.

Aquest diumenge es va formar una llengua que es va ajuntar amb dues llengües i això fa que únicament en quedi una, que va avançar a 100 metres per hora i va estar a punt de tocar al mar, però es va mantenir a 800 metres de distància. 

Cap a mig matí, la lava havia augmentat la seva velocitat fins a 200 metres la hora, encara més a prop del mar, però al final va arribar a la muntanya de Todoque i allà es va tallar, ja que és una zona més plana.

En canvi, dilluns dia 27 al matí, la intensitat va baixar i fins i tot es va aturar durant dues hores, però més tard de les set de la tarda va haver-hi més explosions i això fa que la lava avançés més ràpida.

L’endemà, dimarts a les onze de la nit (a les dotze a la Península) al municipi de Tazacorte, per primera vegada la lava va començar a caure des d’uns cent metres d’altura.

El contacte de la lava amb el mar va crear una emanació de fum que depèn de com variava el vent es dirigia cap al mar o a l’interior de l’illa.

Laia Salamó i Marta Castany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *