Portada

MULTA ALS JOCS OLÍMPICS

“Junts continuarem lluitant per a canviar les regles de la roba, perquè les jugadores puguin jugar amb la roba amb la qual se sentin còmodes”.

Aquesta va ser la declaració de la Federació Noruega d’Handbol (NHF), després que l’equip femení de vòlei platja del seu país rebés una multa de 1.764 dòlars.

El seu delicte? Haver-se negat a fer servir la part de baix d’un biquini quan competien en els Campionats Europeus.

No obstant això, just un dia abans, a una per atleta paralímpica li van dir que aquesta mateixa part de la seva indumentària era “massa curta i reveladora”.

Abans que comences el campionat Noruega va demanar a l’organització per jugar amb pantalons curts tal com feien els homes. No només la sol·licitud va ser denegada sinó que se’ls hi va imposar una multa de 152 euros per jugadora fent una suma total de 1.824 euros. La multa va ser imposada per no seguir la vestimenta de l’esport.

“No veig per què no podem jugar amb pantalons curts”, va dir Martine Welfler, una de les jugadores noruegues. “Amb tantes burles pel cos i coses així avui dia, hauries de poder vestir una mica més quan jugues”.

Kare Geir Lio, director de la Federació Noruega d’Handbol, va dir que l’organització pagarà la multa. Va dir que Noruega s’havia queixat repetidament de l’exigència de la part inferior del biquini a la federació internacional des de 2006. “No ha passat res”, va dir.

Les atletes s’han manifestat moltes vegades en les últimes dècades contra la doble moral dels seus uniformes. Les dones estan obligades a usar vestits més reveladors en diversos esports, com l’atletisme, el voleibol platja el tenis. El 2011, la Federació Mundial de Bàdminton va decretar que les dones havien de portar faldilles o vestits per a jugar en l’elit, per a així ajudar a reviure l’interès pel bàdminton femení.

Des del Tecdi creiem que cada jugador/a ha de practicar l’esport amb la vestimenta que consideri més còmode, perquè l’objectiu dels partits és gaudir de l’esport jugat, i no mirar els cossos dels jugadors/es. La vestimenta per l’esport ha de ser còmode per jugar, i no ha de ser cridanera per a alguns ulls. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *