Portada

DUES ATLETES KENYIANES VÍCTIMES

DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La policia de Kenya ja ha detingut el marit de la plusmarquista mundial Agnes Jebet Tirop, assassí per violència de gènere. Tirop, amb tan sols vint-i-cinc anys, va ser trobada al llit de casa seva el matí del 13 d’octubre amb signes clars d’apunyalament a la zona abdominal, segons afirmen diversos metges i policies locals. El sospitós va ser arrestat el 14 d’octubre quan intentava fugir de la justícia i dels rastrejos dels cossos de seguretat.

El jutge que s’encarrega del cas de l’atleta assassinada ha dictat que l’assassí ha d’estar vint dies en detenció, mentre que segueixen investigant sobre el cas.

L’Agnès va ser dues vegades medallista en els campionats del món d’atletisme (l’any 2017 i l’any 2019). A més, no feia ni tan sols un mes abans de l’assassinat, que ella havia establert un nou rècord mundial de 10 km en ruta, amb un temps de 30:01 rebaixant 29 segons la plusmarca universal d’aquesta prova. Que la posseïa un atleta marroquí des del 2002. Fins i tot va participar en aquests passats jocs de Tòquio,  fora del podi, en quarta posició.

A més, durant aquella mateixa setmana va morir una altra atleta del mateix país. Ella, però va ser assassinada d’un cop al cap, també pel seu marit.

Aquests actes demostren que cal que la societat faci un canvi radical, i que ens n’adonem tots que realment tenim un problema molt greu. Per això, des del TECdi volem aportar el nostre petit gra de sorra, i que els nostres lectors pugui conèixer diferents històries que succeeixen arreu del món.

Laia Salamó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *