INTERÈS, MEDI AMBIENT, Portada

VANCOUVER TALLADA PER UNA TEMPESTA

Una tempesta mortal descrita pels funcionaris com un esdeveniment meteorològic d’un cop al segle ha tallat els enllaços per carretera i ferrocarril al voltant de Vancouver, Canadà.

Dues autopistes que connecten la ciutat de la costa oest van ser tancades després de ser danyades per una greu inundació.

Milers de persones es van veure obligades a abandonar les seves llars a causa de la gran tempesta, que es va produir dilluns.

Una dona va morir en un esllavissament de terra i els socorristes diuen que almenys dues persones més estan desaparegudes.

El cos de la dona es va trobar a prop de Lillooet, a uns 250 quilòmetres (155 milles) de Vancouver, segons la Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

La sergent de l’RCMP, Janelle Shoihet, va dir que els socorristes encara no havien determinat el nombre de vehicles ocupats que es van perdre en el tobogan, segons l’agència de notícies AFP.

L’automobilista Kathie Rennie va dir a CBC News que va veure com l’esllavissada va baixar al trànsit que ja estava aturat al sud de Lillooet.

“Tan aviat com tornem als nostres vehicles, la gent que estava davant nostre està cridant i corrent”, va dir. “La mirada a les seves cares, era com si s’aproximés un tsunami. Va ser la cosa més espantosa que he vist mai.

“Acabo de girar-me i només estic observant com baixava tota la muntanya i treu aquests cotxes… tot s’emporta. Només un pànic total”.

El ministre provincial de Transports, Rob Fleming, va dir en una conferència de premsa que era la “pitjor tempesta meteorològica d’un segle”.

Milers de cases de la Colúmbia Britànica van ser evacuades després que un “riu atmosfèric” aboqués la mitjana mensual de pluges de la regió en només 24 hores.

Els 7.000 residents de Merritt, a uns 120 quilòmetres al nord-est de Vancouver, van rebre dilluns l’ordre de fugir de casa seva.

Dimarts hi va caure neu i es van poder veure cotxes flotant a les aigües gelades de la inundació de la ciutat.

També es van enviar tripulacions d’helicòpters a la ciutat de muntanya d’Agassiz per rescatar unes 300 persones que van quedar atrapades en una carretera tallada.

Les pluges i els vents de dilluns havien acabat en gran part dimarts a la tarda, però diverses comunitats van romandre encallades.

Max Dalmau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *