ESPORTS, Portada

NINGÚ HAURIA D’OCULTAR QUI ÉS

El futbolista australià Josh Cavallo, va anunciar fa uns dies la seva homosexualitat en un emotiu vídeo que va ser publicat a les seves xarxes socials. Aquest missatge va ser fet costat a aplaudit per companys d’equip entre altres esportistes d’elit.

“Ha estat un viatge arribar a aquest punt en la meva vida, però no podria estar més feliç amb la meva decisió de sortir de l’armari. He estat lluitant amb la meva sexualitat durant més de sis anys i estic content de poder aparcar-ho”, va declarar el migcampista de l’Adelaide United, en el vídeo.

El jove, de vint-i-un anys, es va definir com una persona “molt reservada”, va explicar com sempre va sentir la necessitat d’ocultar-se perquè estava avergonyit de la seva homosexualitat. “Em vaig sentir avergonyit perquè mai seria capaç de fer el que estimava que era el futbol i ser gai. D’aquesta manera estava ocultant qui era realment, per a perseguir un somni que sempre vaig desitjar de nen. Jugar a futbol i ser tractat igual que els altres mai va semblar una realitat”, va afirmar Cavallo.

El jove va relatar la seva experiència de ser un futbolista homosexual a l’armari, segons ell, això li va fer ocultar els seus sentiments “per a encaixar en el model de futbolista professional” i va descriure com “créixer pertanyent al col·lectiu i jugar al futbol eren dos mons i camins molt diferents, els quals mai s’havien creuat”. “He viscut assumint que aquest era un tema del qual mai podria parlar”, va dir.

L’exfutbolista australià Craig Foster, un destacat activista en favor dels drets humans, va ser un dels molts que varen aplaudir a les xarxes socials el missatge de Cavallo.

“Ningú hauria d’ocultar qui és, a la pilota no li importa el color, la raça, la religió, el gènere o la sexualitat”, va remarcar Foster.

Els companys d’Adelaide United també van mostrar públicament el seu suport al jugador australià, entre ells l’espanyol Javi López, qui va disputar més de 250 partits amb l’Espanyol de Barcelona. “Felicitats per la teva valentia i orgullós de tu”, va declarar aquest futbolista.

Max Dalmau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *