MEDI AMBIENT

VOLUNTARIS AJUDEN A NETEJAR BOSCOS

Millora de boscos del Pallars Sobirà i el Ripollès: Un nou projecte anomenat Boscos de Muntanya, recupera 5,5 quilòmetres de camins i aproximadament unes dues hectàrees de pastures.


El projecte Boscos de Muntanya:

Una organització dedicada a promoure la protecció i la millora dels paisatges forestals del Pirineu català, ha acollit 300 participants aquest estiu, els quals van complir un total d’unes 17.000 hores de treball. Aquesta entitat manté projectes principalment a les valls d’Esterri de Cardós i Massís de l’Orri, al Pallars Sobirà (Parc Natural de l’Alt Pirineu), a Espinavell i al Ripollès (Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser).


RESULTATS

Gràcies a la seva permanència i treball durant l’estiu, han restaurat 5,5 quilòmetres de camins i carreteres, i 1,7 hectàrees de pastura. Per tal de millorar l’hàbitat, van netejar unes 11 hectàrees de terreny natural i rural en total. 

Aquestes millores de l’hàbitat s’han realitzat per tal d’adaptar-se a diverses condicions forestals futures, reforçar l’ecosistema sostenible, garantir la producció de fusta i protegir l’hàbitat de les espècies en perill d’extinció. Tot això, clares conseqüències de l’emergència climàtica que patim al nostre planeta.


ADMIRACIÓ INTERNACIONAL:

Aquest mateix any, l’Associació Europea per a la Conservació de l’Exterior (EOCA) dona un dels tres primers premis a projectes forestals de muntanya per beneficiar els seus projectes de restauració i protecció del patrimoni natural. Ha estat la fundació escollida d’entre 120 projectes de tot el món.


Avui en dia hi ha molta brutícia en els boscos, la majoria d’ella bosses i ampolles tant de plàstic com de vidre. Tots aquests residus arriben únicament per part dels humans. Som nosaltres qui està destrossant el nostre planeta i segons sembla, a molta gent no li preocupa. Per sort, hi ha gent que sí que lluita per un futur en el nostre planeta, però bé sabem que no és suficient. Si volem fer un canvi, tothom ha de col·laborar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *