CULTURA, INTERÈS

BODY POSITIVE, BODY NEUTRAL I BODY OBSESSION

La nova manera de veure la bellesa física

Sovint, a la nostra societat l’aspecte físic ha estat un tema polèmic important. Totes les persones coneixen a algú amb complexos sobre si està guapo, lleig, gras, prim… La societat ha creat tres etiquetes per classificar com se sent una persona sobre el seu físic: el “body obsession”, el “body positive” i el “body neutral”.

“Body obsession”

Quan una persona s’obsessiona per tenir el físic determinat pels canons de bellesa de la societat, aquell individu té “body obsession”.

Les persones que tenen “body obsession” acostumen a actuar similar entre elles. Moltes d’elles es veuen defectes al seu cos i creuen que aquests els fan menys atractius. Els trets negatius que es veuen els creen complexes: creuen que la gent se n’enriu del seu aspecte, comparen el seu cos amb el dels altres, intenten evitar situacions socials…

D’aquestes inseguretats neix la necessitat de tunejar el seu cos per fer que entri als canons de la societat: fer dietes sense la supervisió d’un expert, anar al gimnàs en excés o canviar-se el cos a través d’operacions estètiques.

El “body obsession” pot derivar en malalties mentals com l’anorèxia, bulímia…

“Body positive” 

imatges de Cortesía de Isle of Paradise

El “body positive” és un moviment que reclama que hi pot haver bellesa més enllà dels cànons normatius. Els seus activistes diuen que la bellesa és subjectiva i per tant troben bellesa a tots els cossos.

La societat defineix la bellesa com a ser guapo o atractiu. Diu que les persones primes i blanques sí que estarien dins dels cànons, però en canvi les persones negres o grasses no, per què? Això, segons aquest moviment, no hauria de ser així perquè reclama que hi ha bellesa més enllà d’aquests cànons establerts.

Què és bellesa i què no és bellesa? Perquè es considera algunes coses més belles que d’altres? Amb aquestes preguntes els activistes del “Body positive” es van començar a qüestionar l’estàndard de la bellesa, i així va néixer aquest moviment.

“Body neutral”

imatges de @beyondandbeautiful a l’instagram

El “body neutral” és un moviment el qual les persones que el practiquen creuen que un cos serveix per realitzar les funcions vitals, pensen que no té cap funció estètica. Per tant els activistes d’aquest moviment creuen que s’hauria de donar pes a les idees d’una persona en lloc del seu aspecte o com es vesteix.

La Jameela Jamil, una activista d’aquest moviment, va dir: No estic intentant escampar les idees del “body positive”. Estic intentat escampar les idees del “body neutral” amb el qual puc seure aquí sense pensar en com es veu el meu cos. Hem fet un progrés increïble. Hem evolucionat molt. 

“Conclusions”

En definitiva, les persones que tenen “body obsession” volen canviar el seu cos per aconseguir el cos bell segons els estàndards de la societat. Els individus que practiquen el “body positive” creuen que hi ha bellesa en tots els cossos. Finalment, els activistes del “body neutral” no creuen que els cossos tinguin funcions estètiques.

Bibliografia:

https://www.trendencias.com/body-positive-1/odiarse-amarse-a-neutralidad-co rporal-movimiento-que-prioriza-aceptacion-cuerpo

thefemaleleadsociety.com/body-positivity-vs-body-neutrality 

https://www.flurmagazine.com/body-positive-vs-body-neutrality-importa-realmente-la-belleza/embed/#?secret=vKqB8uePYh

https://www.nuvol.com/llibres/la-bellesa-obligada-63708

https://www.youtube.com/embed/zTu4kk97X4g?feature=oembedvídeo del canal de youtube: Ofèlia

Rut Ituriza, Aina Bou, Carla Marquès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *